Jazz četvrtkom u KCM-u

Poznati mladi bubnjar Borko Rupena, predsjednik udruge JAZZart, organizirao je četvrtkom svirke u novootvorenom zagrebačkom Kulturnom centru Mesnička, gdje je dosad nastupio sa Zvonimirom Šestakom, Nikolom Šantekom, Davorom Doležalom, Lukom Veselinovićem i mnogim drugim glazbenicima. Želja mu je, kaže, stvoriti kulturu muziciranja i slušanja jazza te kolegama ponuditi ambijent u kojem će se ugodno osjećati.

Kulturni centar Mesnička privatni je klub koji organizira izložbe, koncerte, tribine, scenske nastupe, kvizove, radionice, sajmove i sve vrste predstavljanja umjetnika, a namjera mu je poticanje i razvijanje kulture u Zagrebu. Osnovan je na inicijativu glazbenika Zorana Drlića, čiju su ideju o umjetničkom sinkretizmu prepoznali informatičar Tihomir Mršić i predsjednik udruge Rupena.

Udruga JAZZart bavi se kulturnim i umjetničkim manifestacijama, daje stipendije nadarenim jazzerima, obavještava javnost o novostima iz svijeta jazza i potiče jazz-edukaciju. Dugo je četvrtkom u Jazz Clubu u Gundulićevoj 11 organizirala večeri klasika filma i jazza. Program se sastojao od četiri događaja mjesečno koji jazz povezuju s vizualnom umjetnošću, gastronomijom, edukacijom i poezijom. Predstavnici udruge JAZZart tim su putem željeli obogatiti jazz-scenu u Zagrebu i pružiti građanima kulturni vid zabave. Program četvrtkom u Kulturnom centru Mesnička nastavlja tu tradiciju, gdje uz slušanje dobroga jazza možete vidjeti izložbe najaktualnijih umjetnika, čuti stihove i kompozicije u nastajanju te kušati fina vina iz dalekih krajeva.

Author: admin

Share This Post On
error: Alert: Content is protected !!